Croquetas de jamón

Croquetas de jamón

Hello everybody, I hope you're having an incredible day today. Today, we're going to make a special dish, Croquetas de jamón. It is one of my favorites. For mine, I am going to make it a bit tasty. This is gonna smell and look delicious.

Croquetas de jamón is one of the most well liked of recent trending foods on earth. It is easy, it is quick, it tastes delicious. It is enjoyed by millions daily. They're nice and they look fantastic. Croquetas de jamón is something that I have loved my whole life.

Many things affect the quality of taste from Croquetas de jamón, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Croquetas de jamón delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Croquetas de jamón is para 4 personas. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

Just in addition, the time it takes to cook Croquetas de jamón estimated approx tiempo 90m..

To begin with this particular recipe, we have to prepare a few ingredients. You can have Croquetas de jamón using 14 ingredients and 12 steps. Here is how you can achieve that.

Ingredients and spices that need to be Make ready to make Croquetas de jamón:

  1. 400 g Pechuga
  2. 250 Jamón serrano
  3. 3 huevos duros
  4. sal
  5. aceite oliva virgen
  6. 100 Pan rallado
  7. 3 huevos
  8. 100 gm harina
  9. ---- bechamel:
  10. 750 ml leche
  11. 150 g harina
  12. 100 g mantequilla
  13. Ralladura de nuez moscada
  14. Sal

Steps to make to make Croquetas de jamón

  1. Primero condimentaremos las pechugas con sal, pondremos dos cucharadas soperas de aceite de oliva virgen en una sartén, cuando el aceite este caliente, echaremos las pechugas, las freiremos por los dos lados, sin llegar a dorarse, simplemente al punto, reservamos.
  2. En una cazuela con agua, hervimos los 3 huevos 10 minutos y seguido los enfriamos con agua fría, les quitamos la cáscara. picamos el jamón serrano, picamos las pechugas, los huevos duros los cortamos a dados pequeños, reservamos.
  3. A continuación haremos la bechamel: En una sartén grande o cacerola baja, fundimos la mantequilla, añadimos la harina a fuego bajo, la removemos con una espátula de madera, para que se impregne bien, y sofreímos un par de minutos, para que no quede cruda,
  4. Añadimos poco a poco la leche (mejor caliente) y removemos bien para que se disuelvan los grumos que se forman, vamos añadiendo la leche y removiendo siempre, hasta que se forme una crema densa, pero con textura.
  5. Después sazonaremos con la sal y ralladura de la nuez moscada. Siempre moviendo con fuerza. la dejaremos hervir unos minutos, hasta que nos quede una pasta gruesa, para formar las bolas de las croquetas.
  6. A continuación echaremos los ingredientes que hemos picado(las pechugas, el jamón serrano y el huevo duro que teníamos reservados) en la bechamel que acabamos de hacer y volveremos a remover a fuego lento, uno minutos. (con la ayuda de una espátula de madera).
  7. Lo pasamos todo a una fuente grande, una vez que tenga temperatura ambiente, lo tapamos con papel film transparente, lo introducimos en el frigorífico.
  8. Yo siempre hago las croquetas al día siguiente de hacer la pasta, la dejo 12 horas en el frigorífico.
  9. Empleo tres platos hondos, en el primero pongo la harina, en el segundo los tres huevos batidos, en el tercero pongo el pan rallado.
  10. Con la ayuda de una cuchara sopera voy haciendo las bolas y las voy pasando por los tres platos, por la harina, el huevo batido y por último el pan rallado, las voy colocando las bolas en bandejas, hasta terminar con la pasta.
  11. En una sartén pondremos abundante aceite de oliva, cuando este caliente,(que no salga humo) freiremos las bolas.
  12. Espero que os guste mucho esta receta, en mi casa les encanta.

As your experience and self-confidence expands, you will find that you have much more natural control over your diet plan as well as adjust your diet plan to your personal preferences with time. Whether you wish to offer a recipe that makes use of fewer or more components or is a little basically hot, you can make simple changes to attain this objective. Simply put, start making your recipes on time. When it comes to basic food preparation abilities for newbies you don't require to learn them however only if you understand some simple food preparation methods.

This isn't a full guide to quick and also very easy lunch recipes but its good something to chew on. Hopefully this will certainly obtain your innovative juices streaming so you can prepare tasty meals for your family without doing a lot of heavy meals on your journey.

So that's going to wrap it up with this exceptional food Recipe of Speedy Croquetas de jamón. Thank you very much for your time. I'm confident that you will make this at home. There's gonna be interesting food at home recipes coming up. Remember to save this page on your browser, and share it to your family, colleague and friends. Thank you for reading. Go on get cooking!

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