Berenjenas a la cordobesa

Berenjenas a la cordobesa

Hello everybody, hope you're having an incredible day today. Today, I'm gonna show you how to prepare a distinctive dish, Berenjenas a la cordobesa. It is one of my favorites food recipes. This time, I am going to make it a bit unique. This is gonna smell and look delicious.

Berenjenas a la cordobesa is one of the most popular of current trending foods on earth. It is easy, it's fast, it tastes delicious. It's enjoyed by millions daily. Berenjenas a la cordobesa is something that I have loved my entire life. They are nice and they look wonderful.

Many things affect the quality of taste from Berenjenas a la cordobesa, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Berenjenas a la cordobesa delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

To get started with this particular recipe, we must prepare a few components. You can cook Berenjenas a la cordobesa using 6 ingredients and 8 steps. Here is how you can achieve it.

Si os apetece, podéis ver el vídeo de esta receta: https://www.youtube.com/watch?v=AsRpWkWI68g
Estas berenjenas fritas con miel de caña son un plato típico de mi tierra. Os cuento un truco para que no absorban mucho aceite al freírlas. En esta ocasión, las he preparado sin gluten. Podéis hacerlas si queréis con cerveza normal y utilizando harina de trigo para el rebozado. #tescoma

Ingredients and spices that need to be Get to make Berenjenas a la cordobesa:

  1. 1 berenjena
  2. Harina de arroz (o harina de trigo común)
  3. Cerveza sin gluten (o normal)
  4. Miel de caña
  5. Aceite de oliva
  6. Sal

Steps to make to make Berenjenas a la cordobesa

  1. Vamos a comenzar lavando la berenjena y retirándole ambos extremos.
  2. La cortaremos en rodajas o en bastones, esto va al gusto de cada uno al igual que dejarle o no la piel. Yo lo he hecho en bastones y dejándole la piel.
  3. Una vez la tengamos cortada, pondremos un colador encima de un recipiente. Y añadiremos los bastones; colocaremos unos cuantos y agregaremos sal, de nuevo otros tantos y de nuevo salaremos. Y así hasta finalizar. Este paso lo hacemos para que la berenjena sude, suelte líquido y pierda su amargor. Para que ésto tenga efecto dejaremos reposar durante una media hora.
  4. Pasado el tiempo, pasaremos los bastones de berenjena a otro recipiente y le verteremos la cerveza. Los dejaremos reposar durante 30 minutos. Con este paso vamos a conseguir que al freírlos, no absorban demasiado aceite y no nos queden aceitosos.
  5. Transcurrido el tiempo, escurriremos nuestros bastones y los secaremos muy bien con papel absorbente.
  6. Lo siguiente que haremos será rebozarlos en harina y los iremos colocando en un colador para que vayan soltando el exceso de harina.
  7. Seguidamente, los freiremos en abundante aceite de oliva bien caliente. No pondremos muchos, es mejor echar solo unos cuantos cada vez. Una vez doraditos, los iremos colocando sobre un plato al que le habremos puesto papel absorbente.
  8. Cuando los tengamos todos fritos, les verteremos un chorrito de miel de caña por encima. Y a disfrutar de estas riquísimas berenjenas a la cordobesa. Están buenísimas, quedan muy crujientes y nada aceitosas.

As your experience and self-confidence expands, you will find that you have a lot more all-natural control over your diet regimen and also adjust your diet plan to your personal tastes with time. Whether you intend to serve a recipe that utilizes less or more ingredients or is a little bit essentially zesty, you can make basic changes to accomplish this objective. To put it simply, start making your dishes in a timely manner. As for basic food preparation skills for beginners you don't need to discover them however only if you understand some simple cooking strategies.

This isn't a full overview to quick and simple lunch recipes yet its good something to chew on. Hopefully this will get your creative juices streaming so you can prepare scrumptious dishes for your household without doing too many heavy meals on your trip.

So that's going to wrap it up for this exceptional food Steps to Prepare Super Quick Homemade Berenjenas a la cordobesa. Thank you very much for reading. I'm sure that you will make this at home. There is gonna be interesting food in home recipes coming up. Remember to save this page on your browser, and share it to your loved ones, colleague and friends. Thank you for reading. Go on get cooking!

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